Foto: Mattias Landström

“Gedigen insats” räckte inte mot Örebro

LHC var överlägsna i skottstatistiken och hade massor av bra målchanser i matchen i Behrn Arena på lördagskvällen. Det hjälpte föga och Örebro tog sin andra seger på två dagar mot Linköping. 

Det blev ingen revansch för LHC för fredagens hemmaförlust mot Örebro. När Linköping gästade Behrn Arena på lördagskvällen blev det en ny förlust för laget.

– Jag tycker att vi spelade jättebra idag. Det var en gedigen insats men vi måste omsätta det i mål, på den punkten är vi väldigt ineffektiva, sa LHC-tränaren Dan Tangnes till C More efter matchen.

Örebro tog ledningen när det var knappa tre minuter kvar av den andra perioden trots att det var LHC som hade de flesta, och bästa, chanserna. Kvitteringen kom när det var lite drygt fyra minuter kvar av matchen LHC haft Örebro under hårt tryck en stor del av den tredje perioden. Nerven i matchen var tillbaka och LHC fortsatte att ösa på med skott och fick en del riktigt fina målchanser. Det hjälpte dock föga.

Matchen slutade oavgjort och gick till förlängning. Efter knappa tre minuters spel var det Örebro som drog det längsta strået i ett läge med spel tre mot tre.

LHC var överlägsna i skottstatistiken och hade många riktigt fina målchanser. Trots detta fick laget bara en poäng med sig hem – förlust i förlängning ger en poäng.

Matchfakta

Örebro HK-LHC 2-1 (förl.) (0-0. 1-0, 0-1, 1-0)

1-0 Gustaf Franzén (Alexander Hellström) 1-1 Derek Roy (Jakob Lilja, Chad Billins) 2-1 Tylor Spink (Tyson Spink)
Utvisningar: Örebro HK: 8×2
Utvisningar: LHC: 4×2
Skottstatistik: 12-38
Domare: Patrik Sjöberg, Linus Öhlund, Andreas Lundén, Gustav Jonsson
Publik: 4 756
Övriga matcher Allsvenskan: Frölunda HC-Luleå HF 4-3, Karlskrona HK-Rögle BK 2-1 (förl.), Skellefteå AIK-IF Malmö Redhawks 3-0, Färjestad BK-Brynäs IF 4-1, Mora IK-HV 71 5-3,

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load