Johanna Wagrell och Johan Hurtig. Foto: Tom Ivarsson

Komikerpar ger sig ut på turné

Komikerparet Johan Hurtig och Johanna Wagrell ger sig nu ut på turné med föreställningen "Är du sur?" En föreställning om att bli ihop och hur det är att vara gift. Något som kanske alla kan känna igen sig i på ett eller annat sätt.

Känner du inte igen deras namn är det dags att lägga dem på minnet nu för Johanna Wagrell och Johan Hurtig är två av landets mest lysande komiker för tillfället. Johanna har varit med i Parlamentet och Johan gör världen osäker med sin standup på landets klubbar och bloggar om mode. Jag har haft förmånen att se dessa båda på scenen på var sitt håll och kan bara skriva under på att de helt enkelt är väldigt roliga, träffsäkra och i nuet. Nu gör de föreställningen ”Är du sur?” på elva olika ställen i landet. Premiär är i Stockholm den 6 oktober, sedan kommer de 27 oktober till Jönköping, Norrköping 17 november och Linköping den 23:e i samma månad.

– Visst har vi hämtat mycket från vårt privatliv både innan vi blev ihop och som gifta, berättar Johanna Wagrell då vi ses på en Standupcomedy-klubb på Söder i Stockholm. Johanna provar en del nya skämt under kvällen och de är hysteriskt roliga.

Vi pratar lite om det som är privat och inte. Mycket av standupcomedy handlar ju om det som är privat och det man tror att man är ensam om att tänka på. Ofta så är det man tänker på vare sig annorlunda eller konstigt utan ganska mycket av allmängods.

– Ta det här med det skokaos som brukar finnas i de flesta familjers hallar. Så är det även hemma hos oss men det är jag som har mest skor, skrattar Johan Hurtig och vi fortsätter att prata om det här med vad man grälar om och varför. Tittar man på det med lite humor så är det inte så farligt och alla bråkar på ett eller annat sätt.

– Ofta så är man ju själv på scenen och berättar då om sin respektive som inte kan kommentera eller säga emot. Här är vi på scenen samtidigt och det blir ju mer direkt så om man säger, berättar Johan vidare.

– Visst är det här en föreställning om oss. Vi har varit ihop i snart fyra år och gifta i ett men det handlar även om tiden innan dess och hur det är att vara singel, det är nog viktigt att poängtera, menar avslutningsvis Johan och får medhåll av Johanna.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load