Kronprinsessan tar tur i Tinnerös härliga natur

Kronprinsessan Victoria har bestämt sig. Hon ska vandra genom Sverige. Den 26:e oktober kommer hon till Östergötland, för att landskapsvandra i Tinnerö eklandskap.

Som vi på News tidigare berättat, ska kronprinsessan vara med och inviga en alldeles egen del av US i Linköping under sitt Östgötabesök. Nu avslöjar Länsstyrelsen att hon även planerar att ge sig ut på tur i vår underbara natur.

Victorias vandring kommer att gå genom naturreservatet Tinnerö eklandskap i Linköping, där hon vill titta på sällsynta fåglar, spännande fornlämningar och det vackra eklandskapet.

Kronprinsessan Victoria har bestämt sig för att vandra genom Sveriges samtliga landskap under de närmaste åren. Naturvandringen i Tinnerö eklandskap är den tredje i ordningen.

Den nionde september besökte Victoria sitt hertigdöme Västergötland och i fredags vandrade hon i Västerbotten.

Under vandringen i Tinnerö kommer kronprinsessan att stifta bekantskap med representanter för flera av de ideella föreningar som verkar i eklandskapet.

Tinnerö eklandskap, beläget mitt i Linköping, är ett naturreservat som inrymmer såväl ett rikt fågelliv, som fantastiska fornlämningar och ett bedövande vackert eklandskap. Här finns spår av människor som bott och verkat i området, daterade så långt tillbaka i tiden, som till stenåldern.

Missa inga nyheter:

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.