Bild: Pixabay

Nu börjar Prideveckan

Nu på lördag går startskottet för årets Regnbågsvecka i Linköping och programpunkterna är många. Höjdpunkten är självklart den stora paraden lördagen den 30 september.

Med start nu på lördag så öppnas årets Regnbågsvecka i Linköping. En vecka för kärlek och förståelse med nästa lördags stora parad som självklar höjdpunkt.

Årets första programpunkt blir något så kryptiskt som “regnbågshoppning”. Dock visar det sig att det rör sig om en hopptävling för hästar i alla storlekar och där överskottet går till RFSL:s arbete i Linköping.

Vidare under veckan blir det mängder av föreläsningar, regnbågsslöjd hos Hemslöjden, träffar för asylsökande HBTQ-personer. På onsdag, den 27 september, inviger man en hylla för enbart böcker med HBTQ-tema på Stadsbiblioteket. På plats finns även serietecknaren Adrian Malmgren som både kommer att föreläsa, men även lära ut hur man gör sin egen serie. På torsdag blir det en speldag med SVEROK och dagen efter visar man Trollkarlen från Oz på Ung scen/öst.

Den stora höjdpunkten är självklart lördagens prideparad som startar på Stora torget klockan 13.30 med avmarsch klockan 14.00. Avslutning sker i Trädgårdsföreningen där det kommer att hållas ett avslutande tal.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load