Magnus Oscarsson kämpar för landsbygden

julia-nastogadka-AMwYylKQsUc-unsplash

Magnus Oscarsson är en av de kandidaterna som står högst upp på Kristdemokraternas riksdagslista. Magnus kämpar för landsbygden och tycker att det är dags att lämna snacket bakom sig i riksdagen och istället fokusera på att faktiskt göra någonting.

Oscarssons speciella område i riksdagen har blivit miljö, trygghet och självförsörjning. Det handlar om att djuren ska få mindre antibiotika, att åkrarna inte ska övergödas lika mycket och att mer av maten ska komma ifrån Sverige och lokala platser. Idag kommer hälften av det vi äter utifrån och detta måste få en ändring.

Kristdemokraterna har tidigare lagt fram ett förslag om en ändrat rutt för tåget.

 

Tävlar mot Ebba Busch Thor

Han är uppe på toppen av KD:s riksdagslista, och det har han varit i flera år, men före honom ligger Ebba Busch Thor. Även om Magnus Oscarsson får många röster så är chansen tyvärr inte så stor att han vinner över Ebba Busch Thor som är överlägsen. Hon har blivit KD:s ansikte utåt och verkar behålla den positionen. Men Oscars frågor är väldigt viktiga, inte minst för de som bor på landsbygden och det är även där han förväntas kamma hem de flesta av sina röster.

Kristdemokraterna var det partiet som såg till så att det blev alkoholstopp inför operationer.