Akilles. Bild: Jerry Prütz

Centrala P-huset öppet för fler våningar

Utbyggnaden av parkeringshuset Akilles har dragit ut på tiden. Men under måndagen öppnades plan tre och fyra.

Akilles skulle stå klart i höst. Sedan blev det framflyttat till julhandeln. Men nu lämnar Sankt Kors beskedet att det ska vara klart i april nästa år.

– Vi har fortfarande en del arbete kvar med Akilles. Vi siktar på att kunna öppna taket i april, lite beroende på hur sträng vinter vi får. Vi ska också montera fasaden och göra utsmyckningen innan vi är helt klara, säger Niklas Hallkvist, projektledare på Sankt Kors, i ett pressmeddelande.

Under hösten har Sankt Kors byggt ett tredje och fjärde våningsplan för att fördubbla kapaciteten av parkeringsplatser vilket innebär att ytterligare 260 parkeringsplatser tillgängliga. Totalt finns det nu 479 parkeringsplatser i huset. När allt är klart finns det plats för 615 parkeringsplatser på fem plan, 12 elbilsplatser och förberett för ytterligare 24 stycken. Runt parkeringshusets två sidor, längs Storgatan och Västra Vägen, kommer ett hotell att byggas.

Från och med i dag måndag öppnade också två nya in- och utfarter till Akilles. Nu går det att köra in och ut från Västra Vägen och från Gröngatan.

NCC är entreprenör och byggherre är Sankt Kors medan driften ska skötas av Dukaten.

Mer om Akilles:

Infarten till Akilles från Storgatan stängs

Då öppnar det populära p-huset i Linköping