Foto: Jerry Prütz

Drönartillverkare kraschlandar – 15 jobb försvinner

Drönartillverkaren CybAero varslar 15 anställda om uppsägning. Besparingar i storleksordningen 19 miljoner kronor om året ska genomföras.

Drönartillverkaren CybAero har beslutat att organisationen ska omstruktureras för att bli mer effektiv. Det innebär att personalstyrkan minskas från 35 till omkring 20.

– Det är alltid tråkigt att behöva genomföra personalneddragningar. Men sedan jag tillträdde som vd för CybAero har jag ägnat största delen av min tid till att se över verksamheten, dess kostnader samt att utröna hur vi ska gå vidare med våra affärer. Jag har kunnat konstatera att kostnadsnivån är allt för hög i relation till den situation vi befinner oss i dag. Vi har därför börjat implementera åtgärder för att förbättra och effektivisera verksamheten. Den nya organisationen innebär tydligare ansvarsområden, vilket jag tror kommer förbättra dess effektivitet över tid, säger CybAeros vd Johan Ahlström i ett pressmeddelande.

Förändringarna har redan påbörjats och neddragningarna kan delvis ske genom naturliga avgångar.

Mycket av företagets produktion, forskning och utveckling kommer i framtiden att ske via outsourcing. Företaget letar även nya, mindre lokaler.

– Med dessa omstruktureringar kommer vi ändra CybAeros arbetssätt till att jobba mer med kraftfulla partners och anpassa vårt arbete bättre tills vi erhåller en mer kontinuerlig orderläggning, säger Johan Ahlström.