Bild: Pixabay

E-handlarna tror på en bra jul

E-handeln tror på en god jul. Åtminstone när det gäller försäljningen. De är också överens om vad som blir årets e-klapp.

Payson har tillsammans med Svea Ekonomi undersökt de svenska e-handlarnas förhoppningar om årets julhandel på nätet. Nästan var tredje e-handlare tror att julhandeln kommer öka jämfört med förra året. De är också övertygade om en minst lika god inledning på 2019.

– I år tog många e-handlare klivet från Black Friday till ”Black Week”, något som ett fåtal aktörer gav smakprov på redan under förra året. Svenska e-handlare separerar nödvändigtvis inte Black Friday och julhandeln, utan det är en stor del av just shoppingen inför julen. Tidigare år har leverans inför julen varit något som e-handlarna tampats med. Men i takt med e-handeln mer och mer börjar utgöra normen för hur vi shoppar, så har konsumenter också insett att det kan vara bra att va ute i god tid. Som e-handlare kan det vara bra att vara tydlig med sista beställningsdatum för leverans innan julafton, säger Emma Lindgren, e-handelsexpert på Svea Ekonomi i ett pressmeddelande.

Hemelektroniken spås att bli populärast under julhandeln på nätet och den smarta högtalaren spås att bli årets e-klapp.

Här är produkterna som e-handlarna tror mest på inför julen

  1. Hemelektronik                  42 %
  2. Leksaker och spel            13 %
  3. Kläder och skor                  9 %
  4. Skönhet och hälsa              8 %
  5. Tjänster och upplevelser    7 %