Elena Gradolova med några av sina favoriter. Foto: Jerry Prütz

Efterlängtad butik har öppnat

Fantasybutiken Fiction Prescription slog upp portarna för bara tre dagar sedan och ägarinnan Elena Gradolova är tagen av det positiva mottagande som Linköpingsborna gett henne och butiken.

Att kliva in i den nyöppnade fantasybutiken på Nygatan är som att kliva in i himmelriket för den som gillar rollspel, fantasy och Star Wars.

– Vi tror på den här idéen och Linköping har flera olika event som anknyter till det vi håller på med, Närcon är ett av dem och jag är övertygad om att Linköping är redo för en sådan här butik, säger Elena och lyser upp i ögonen när News frågar om hur hon känner för butiken, Linköping och kunderna.

– Vi har världens bästa kunder och det känns som om de verkligen väntat på att vi ska öppna. Ofta får jag höra att ”jag har gått förbi här flera gånger och tittat om ni öppnat” från dem som hittat hit. Kunderna är i alla åldrar och det är både killar och tjejer som besöker oss, menar Elena och visar upp några av sina favoriter.

Alla älskar Star Wars. Foto: Jerry Prütz

Star Wars är verkligen populärt berättar hon och fortsätter med att det har kommit in vuxna män som blivit som barn när de kunnat ta på och känna på de figurer som finns till försäljning.

– Att handla på nätet är en sak och att gå in i en butik är något helt annat, avslutar Elena Gradolova i nya butiken Fiction Prescription.