Genrebild. Pixabay

En dag för det senaste inom dataspel

Under den årliga spelkonferensen LiU Game Conference kommer drygt 700 personer att vara med och ta del av det senaste inom dataspel, visualisering och virtuell verklighet.

I morgon, torsdag, slås dörrarna upp för LiU Game Conference, en årlig konferens i Linköping om dataspel, visualisering och virtuell verklighet. På plats är bland andra Leanne Loombe, senior producer på Riot Games som gör dataspelet League of Legends med cirka 100 miljoner spelare. Konferensen arrangeras av Linköpings universitets innovationskontor, LiU Innovation, tillsammans med konsultföretaget HiQ.

Under LiU Game Conference (LiUGC) utforskas trender inom digital underhållning med spelbranschfolk och ledande forskare från hela världen. Här möts studenter och forskare från Linköpings universitet samt yrkesverksamma från industrin. Allt handlar inte direkt om spel, men om utveckling av mycket närliggande teknik.

– LiU Game Conference, som från början var en liten studenttävling för spelutveckling, är numera en av Sveriges tyngsta konferenser inom området med över 700 anmälda deltagare. Att vi lyckas locka starka namn från USA tyder på att man är intresserad av det vi åstadkommer här, säger Tomas Ahlström, projektledare för LiUGC och innovationsrådgivare vid LiU Innovation, i ett pressmeddelande.