Temabild: Pixabay

Företag etablerar sig i Linköping – 100 nya jobb

Axis Communications ska öppna ett kontor i Linköping. Inom några år räknar företaget med ett hundratal anställda på det nya kontoret.

Axis Communications är verksamma inom branschen nätverksvideo med huvudkontor i Lund. I maj öppnar företaget kontor i Linköping.

– Axis är ett tillväxtföretag. Vårt starka fokus på forskning och utveckling är en av hörnstenarna i vår framgång. I och med att vi växer snabbt behöver vi söka oss utanför Lund för att kunna rekrytera rätt kompetens i den takt vi behöver, säger Kenneth Jonsson, vice president R&D på Axis Communications, i ett pressmeddelande.

2017 omsatte Axis drygt 8,6 miljarder kronor, varav drygt 18 procent investerades i forskning och utveckling. Linköpingskontoret kommer att ha fokus på mjukvaruutveckling.

– Vi ser ett stort värde i att etablera oss i Linköping. Här finns en kombination av ett bra universitet och ett välfungerande näringsliv. Det ger oss goda förutsättningar att kunna hitta rätt kompetens och bedriva framgångsrik utvecklingsverksamhet, säger Kenneth Jonsson.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load