Alexander Milton.
Foto: East Sweden Game

Framgångssagan fortsätter – nu växlar bolaget upp

East Sweden Game fortsätter att växa och nu är lokalerna för små.

East Sweden Game i Ebbepark har vuxit rejält till ett nav för spelutveckling i länet. I fjol öppnades ett 190 kvadratmeter stort co-workingspace med 20 flexibla arbetsplatser. Men lokalerna är redan för små och nu utökas verksamheten till 420 kvadratmeter med kontor för upp till tio spelföretag.

Framgångsrikt

Grundidén med East Sweden Game är att människor och företag med olika inriktningar och utgångslägen ska mötas, lära och utvecklas tillsammans. Ett recept som verkar framgångsrikt.

– Det finns ett stort intresse för kontorsrummen i East Sweden Games co-workingspace och platserna fylls upp snabbt. Det är roligt att vi får ett större utrymme med fler arbetsplatser och sociala mötesplatser. Vi tillmötesgår nu också önskemålet om egna kontor för hela team med avancerad utrustning, säger spelveteranen Tomas Ahlström, projektledare för East Sweden Game, i ett pressmeddelande.

Dataspelsentreprenör

Nytt för i år är också ett acceleratorprogram med dataspelsentreprenören Alexander Milton som ansvarig. I programmet erbjuds utbildning och coachning vid utveckling av spel.

– Vi har ett helhetskoncept med kontorsrum, acceleratorprogram och community – och hit är alla välkomna. Istället för att ha höga trösklar för att komma in, t.ex. krav på omsättning eller långsiktig affärsplan, bjuder vi in brett. Vi sätter människan i fokus och utgår från att alla har en vilja att skapa och växa som individ. Och vår filosofi visar sig vara framgångsrik, intresset för oss växer hela tiden, säger Alexander Milton, affärscoach på East Sweden Game, i samma pressmeddelande.