Pressbild: Ticket

Fyndläge på resor när skolorna startar

Sommarens hetta har lett till lägre priser än vanligt på utlandsresor. Nu, när skolorna startar, sjunker priserna ytterligare.

Bästa fyndläget har den som kan vara lite flexibel med avresedatumet och som vill resa till länderna kring Medelhavet eller till Kanarieöarna.

Mest resa för pengarna får den som åker till länderna kring östra Medelhavet – exempelvis Kroatien och grekiska övärlden, där priserna på plats är förhållandevis låga. Den svenska kronan, som i sommar tappat rejält mot flera valutor, står sig även bra mot den turkiska liran.

– Sommarens höga temperaturer har lett till att de resenärer som främst söker sol och värme inte har behövt söka sig söderut i samma utsträckning som tidigare. Priserna har därmed sjunkit och för de som inte reser med barn eller familjer med barn som ännu inte behöver förhålla sig till terminerna är de sista två veckorna i augusti samt hela september en perfekt period för en utlandsresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket i ett pressmeddelande.

I år anger färre utlandsresenärer än vanligt att de lämnar Sverige för sol och värme. Istället är det kvalitetstid med familjen och partnern som är det främsta skälet till att man reser iväg. Nyfikenhet på nya resmål och behov av ett avbrott i vardagen är andra vanliga skäl till att svenskarna reser utomlands just nu.

– De allra flesta semesterfirarna som stannat på hemmaplan har nog njutit av årets sommar. Men trots detta är det svårt att helt koppla bort alla måsten när man fortfarande är hemma, något som är betydligt lättare när man reser iväg och är en viktig anledning till varför svenskarna gärna reser utomlands, säger Katarina Daniels.

Prisexempel charter:

Datum        Reslängd            Avreseort            Resmål                  Arrangör              Pris                   

17/8            1 vecka              Stockholm           Zakynthos              Airtours               1 799 kr
29/8            1 vecka              Stockholm           Rhodos                  Apollo                 1 738 kr

23/8            1 vecka              Göteborg             Kreta                     Tui                       1 908 kr

18/8            1 vecka              Göteborg             Mallorca                 Apollo                 1 938 kr

15/8            1 vecka              Köpenhamn         Marmaris               Detur                  1 549 kr

20/9            1 vecka              Köpenhamn         Lesbos                   Ving                    2 025 kr

 

Källa: Frånpris per person i del av dubbelrum hämtat från www.ticket.se den 10 augusti 2018