Skål för femton år säger tjejerna på Hårmagasinet. Foto: Jerry Prütz

Girlpower i 15 år på Magasinstorget

I hela 15 år har Anna Hultsten, Margrethe Elton, Mari Lönn, Elisabeth Falebrant och Therese Peterlo drivit Hårmagasinet på just Magasinstorget mitt i city.

I dag, den 3 maj, är det exakt 15 år sedan Hårmagasinet slog upp portarna. Från början var det tänkt att den lokal som tjejerna haft sedan starten skulle bli kontor.

– När jag tittade in här första gången fanns det inte ens golv, berättar Anna Hultström och lägger till att de faktiskt fått lokalen precis som de velat från början och det kan även vara en förklaring till att man inte behövt göra om i någon större utsträckning.

– Vi har bytt färger på stolarna och fräschat till det som behövts, förklarar Elisabeth Falebrant.

Hårmagasinet har ungefär lika många manliga som kvinnliga kunder. De flesta är stammisar och vissa kommer långväga ifrån. På en dag kommer det mellan 30 och 35 kunder till salongen.

– Jag har en kund som kommer från Umeå, säger Margrethe Elton och fortsätter med att berätta att ofta så har kunden börjat gå hos dem när det bott i Linköping och är man nöjd med sin frisör så byter man inte i första taget. Detta gäller i synnerhet bland männen får jag lära mig.

– Numera är kunderna mera medvetna och vet hur de vill ha det. Man kanske sett något på en blogg eller Instagram, berättar hela det glada tjejgänget då vi sitter i deras lilla fikarum.

Att hålla ihop i 15 år har varit lätt och de kompletterar varandra rätt bra enas de om. Det är inte ofta man bråkat eller surat ihop. Att träffa trevliga kunder, få syssla med ett kreativt yrke och att ständigt vara i utveckling då även frisyrmodet skiftar är nog det bästa med jobbet, menar Anna, Therese, Elisabeth, Margarethe och Mari avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load