Veronica Parsland, Linnea Axelsson Lilja, Pär Palmkvist, Jörgen Dahlqvist och Andreas Lundkvist på Combitech. Bild: Andreas Schander

Här anställs en person varje dag

Teknikbranschen ropar efter folk och om bara några år kommer Sverige ha en brist på 30 000 ingenjörer. Ett av företagen som växer rejält är Combitech som i dag gick ut med en spjälsäng för att ragga nytt folk.

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) kommer teknikbranschen ha en brist på 30 000 ingenjörer till 2030. Den bristen känner teknikkonsultbolaget Combitech av. Bolaget har 500 anställda i Linköping och växer för varje dag. Något de gör varje dag är också att anställa. Och det tänker de fortsätta med. Bara under de närmaste månaderna behöver bolaget anställa omkring 40 personer. Och det är familjelivet som ska locka.


Veronica Parsland, Linnea Axelsson Lilja, Pär Palmkvist, Jörgen Dahlqvist och Andreas Lundkvist på Combitech. Bild: Andreas Schander

– Har man bra fritid och ett bra familjeliv så kommer man att prestera bra på jobbet också, säger Linnea Axelsson Lilja som jobbar med rekrytering på Combitech.

Sjukt barn
I dag genomförde Mjärdevi-företaget en installation utanför Collegium som ska väcka tankar om vad som är viktigast i valet av arbetsgivare. En spjälsäng med en docka som ska symbolisera ett sjukt barn är utställd som ska få folk att tänka på familjelivet och att det kan vara en viktig del när man söker jobb. Att det ska vara enkelt att förena arbetsliv med familjeliv.
– Vi vill väcka lite tankar och visa vad som skiljer oss från andra arbetsgivare för konkurrensen är hård och vi behöver bli fler. Just nu anställer vi en person varje dag, säger Linnea Axelsson Lilja.

Företaget söker just nu till exempel produktutvecklare, beräkningsingenjörer, produktionstekniker, strategiska inköpare, samt maskin- och elingenjörer.

500 i Linköping

Combitech är ett nordiskt teknikkonsultbolag med cirka 500 anställda i Linköping och totalt 1 900 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. Fokus är digitalisering och Cyber Security. Företaget är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab.

Under förra året anställde Combitech 650 personer i Sverige, främst ingenjörer. 300 anställdes genom ett övertagande av verksamhet från Ericsson, 350 var nyrekryteringar. Förutom tillskottet från Ericsson rekryterar Combitech alltså ungefär en person varje veckodag.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load