Madeira lockar. Foto: Ticket

Lista: Här är reseraketerna på höstlovet

Snart är höstlovet här och det finns flera riktiga reseraketer bland bokningarna.

Under höstlovet är det väldigt populärt att resa utomlands och eftersom alla elever är lediga samtidigt blir det väldigt intensivt, men det är ändå en minskning av bokningar på 9 procent mot i fjol. Troligtvis beror det till stor del på att många är nöjda med sol och bad efter den fina sommaren och stannar hemma.

Det mest populära resmålet är Gran Canaria, följt av Teneriffa. Men det finns också några riktiga raketer bland bokningarna. Turkiska Antalya har ökat med 36 procent mot i fjol och Hurghada har ökat med 32 procent.

– De kraftiga bokningsökningarna till främst Antalya och Hurghada visar att dessa resmål, som under flera år backat rejält i antal svenska besökare nu på allvar är tillbaka på semesterkartan, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmeddelande.

Men största ökningen, 50 procent, står natursköna Madeira för.

– Att vandra på Madeira under höstlovet är något jag starkt rekommenderar. Över hela ön löper gamla vattenkanaler, levador, där många har bra vandringsstråk som löper längs med kanalen. Ett härligt sätt att både upptäcka vackra Madeira och även få skön motion under semestern, säger Katarina Daniels.

Höstlovets charterraketer

  1. Madeira, +50 procent
  2. Antalya, +36 procent
  3. Dubai, + 33 procent
  4. Hurghada, +32 procent
  5. Boa Vista (Kap Verde), + 24 procent

Källa: Tickets bokningsstatistik, charterresor bokade till och med 9 oktober med avresa 26 oktober-2 november 2018.