Klassiskt spadtag. Från vänster Anders Stjärnberg, HSB, Elias Aguirre (S) och Robert Ohlsson, Peab. Bild: Andreas Schander

Här byggs elvavåningshus med bastu på toppen

Ett elva våningar högt hus med utsikt till Roxen byggs i Berga Park. I dag togs det första spadtaget.

Sedan Berga skola revs för omkring tio år sedan har det mesta av de planerade lägenhetsbyggena stått helt still i Berga. Radhusen Berga Kulle har byggts men i övrigt har grävmaskiner och pålning lyst med sin frånvaro. Men under onsdagen togs det första spadtaget till ett elvavåningshus med en gemensam vindsvåning för alla hyresgäster.

– Intresset har varit stort och vi har sålt hälften av de 54 lägenheterna redan. Vintern 2019 är det dags för de första kunderna att flytta in, säger Anders Stjärnberg, vd för HSB Östergötland.

Höghuset kommer bestå av 54 lägenheter i storleken 1-4 rum och på onsdagen togs det första spadtaget.

– Det rör på sig i området och det är ett bra läge så det är kul att vi är igång nu, säger John Hall som är projektledare på HSB.

Anledningen till att projekt har dragit ut på tiden är den finanskrasch och sedan den bostadskrasch som kom precis när bolagen skulle sälja lägenheter.
– Det gick inte sälja då men nu har vi lyckats bättre, säger Anders Stjärnberg.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Elias Aguirre (S), var en av de som höll ett kortare tal inför spadtaget.
– Berga är verkligen ett område som vi gärna ser utvecklas, sa han.

Efter det blev det traditionellt spadtag innan han och Anders Stjärnberg hissades 35 meter upp i skyn för att ta del av utsikten som hyresgästerna kan beskåda från den gemensamma vindsvåningen. Med vindsvåningen inräknad är det egentligen tolv våningar. Vindsvåningen blir ett gemensamt utrymme med bland annat en bastu.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load