Henrik Tegelström har inte en aningen om vad han gör men nu äger han ett kontorshotell i Mjärdevi. Foto: Jerry Prütz

Hybris, naivt och helt galet i Mjärdevi

Henrik Tegelström är entreprenören som nu startat upp ett kontorshotell men inte har en aning om vad han gör – trots detta har han satsat 42 miljoner på att skapa en mötesplats precis intill en kohage.

Han är en sådan person man spontant gillar för hans avspända attityd och prestigelösa person. Men under ytan vilar ett knivskarpt intellekt med sinne för affärer.

– Ärligt talat så vet jag inte riktig vad jag håller på med när det gäller det här nya projekt som både har drag av storhetsvansinne, naivitet och total hybris, säger Henrik Tegelström då vi ses i Coliverate som fastigheten och kontorshotellet heter. Här är det ljust och fräscht för att travestera en gammal Lindström och Schyfferts sägning. Allt är nytt och Henrik visar mig runt bland kontorslokaler, allmänna utrymmen och cafétorg.

– Det låter ju lite storslaget med ett cafétorg och jag tänkte lite på det och om man skulle byta namn på det men många möten har ju skett just över en kaffe på ett torg så namnet blir kvar.

Henrik Tegelström öpnar snart upp del två i sitt kontorshotell. Foto: Jerry Prütz.

Fastigheten som uppförts i Mjärdevi rymmer runt 200 personer. Nyligen flyttade Senzum-bolagen och ServOnSite in i fastigheten vilket direkt belägger halva fastigheten.

– Nu i augusti öppnar jag upp den delen som är avsedd som rent kontorshotell, säger Henrik och pekar ut mot de berömda ”rondellkorna” som betar strax utanför fönstret och vi pratar båda om vilket lugn de skapar.

Framtiden får utvisa om Henriks satsning är rätt men att han är något spännande och intressant på spåren råder det ingen tvekan om.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load