Amsterdam lockar. Foto: Ticket

Lista: Tio mest populära resmålen i Valborg

Ska du till Amsterdam under valborgshelgen? Då är du inte ensam. Det är nämligen det mest populära resmålet för svenskar den helgen.

I år är det många som passar på att ta en weekendresa över Valborg. Storstadsresor är populära och mest populärt är Amsterdam, tätt följt av Paris. Det visar Tickets bokningsstatistik.

– Våren bjuder på många bra tillfällen att komma iväg på en kortare resa, och just i vår infaller dessutom flera helgdagar så att man enkelt kan maximera sin semester, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmeddelande.

Ticket ser en tioprocentig ökning inför valborgshelgen, jämfört med i fjol. Även om Amsterdam och Paris är etta och tvåa så är raketerna på listan Prag, New York och Lissabon.

– Vädret under Valborg kan vara både blött och kallt, så för de som suktar efter värme är en utlandsresa extra lockande. En personlig favorit är Lissabon – en mysig stad, lagom stor för en weekendresa, med de trevliga närliggande strandorterna Cascais och Estoril, som också är mycket värda att besöka, tipsar Katarina Daniels.

Mest populära resmål i Valborg

  1. Amsterdam (1)
  2. Paris (3)
  3. Mallorca (4)
  4. Prag (6)
  5. London (2)
  6. Kreta (8)
  7. New York (ny)
  8. Lissabon (ny)
  9. Rhodos (ny)
  10. Rom (7)

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade tom 17 april 2018 med avresa mellan den 26 och 30 april 2018