Foto: Wolt

Nu kan du få restaurangmaten hem till dörren

Är du sugen på restaurangmat, men vill ha den hemkörd? Ta fram mobilen och beställ.

Ska du fixa lunch på jobbet eller köpa hem mat till hemmet? Då kan det kanske vara intressant att testa en ny matbeställningstjänst. För sedan i fredags finns nämligen Wolt i Linköping.

– Vi har haft en mycket lyckad första helg. Vi ordnar utkörning från 22 restauranger och 4-5 nya har hört av sig under helgen, säger Carl Zetterqvist, Wolts Sverigechef.

Wolt såg dagens ljus i Finland 2014. Stockholm var först ut i Sverige i april 2016 och nu finns tjänsten även i Norrköping, Örebro och Västerås.

– Det är en stark tillväxt i branschen och vi tror stenhårt på det här. Vi eftersträvar att ha ett bra, varierat och relevant restaurangutbud. Sen ser vi till att maten levereras till dörren, säger Carl Zetterqvist.

Leveranstiden av maten beräknas till cirka 40 minuter beroende på var man bor. Det går att beställa mat om du är inom fem kilometer från citykärnan.

– Konceptet har funkat bra i Norrköping och det tror vi på även i Linköping, avslutar Carl Zetterqvist.

Det här är Wolt

Wolt etablerades 2014 i Finland, men efter en snabb expansion finns företaget nu i sju länder, utöver Sverige såväl i Danmark som Norge.
Bolaget har i dag mer än 700 000 registrerade användare och samarbetar med drygt 1 400 restauranger.
Wolt har sedan starten belönats med flera utmärkelser, såsom Apple Editors’ Choice Winner och “Hottest Startup in Europe” av Wired.
Nyligen blev företaget nominerat till årets Food Tech-bolag vid Nordic Startup Awards.
Bland bolagets investerare märks EQT Ventures och Skype-grundaren Niklas Zennström.

Källa: Wolt