Idag öppnade ICA på Storgatan. Micke Oskarsson heter handlaren. Foto: Jerry Prütz

Ny matbutik i city öppnade idag

Idag öppnade ICA på Storgatan under högtidliga former i form av Bonnakapällets något så nära skira toner och entrén var smyckad med ballonger i ICA:s  färger. Handlaren  själv Mikael Oskarsson ser fram mot att serva Linköpingsborna.

ICA på Storgatan ligger i det gamla sparbankshuset och många är det som undrat vad det ska bli i det forna banktemplet men när ICA tillkännagav att man skulle öppna en butik i city så var genast med på noterna.

– Det bor i runda tal 20 000 personer i centrala Linköping och dessutom är det många som jobbar i centrum så därför har vi anpassat sortimentet efter det med mycket färdig mat och halvfabrik som kan vara ett bra alternativ istället för att gå ut och äta lunch, menar Mikael som aldrig kallas annat än för ”Micke”.

Både han och personalen är överväldigade över den kundtillströmning som varit under dagen, redan vid öppning klockan 07.00 så var det runt 200 personer i kö.

– Visst satsar vi lite extra på mat här och då med tanke på att de flesta som bor i city är en eller fåmans hushåll men här finns även allt annat som finns i en vanlig ICA-butik, menar Micke medan han hälsar på kunder till höger och vänster samt ger ett vänligt ord till någon i personalen.

– Jag har precis själv flyttat till Linköping från Sala just för att bli ICA-handlare och det är extra kul att kunna bli det här i Linköpings innerstad. ICA tror på cityhandlen och vi har länge velat öppna mitt i stan och idag så gjorde vi det, avslutar Mikael ”Micke” Oskarsson och ser glad ut trots att dagen måste varit mycket intensiv.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load