På sin hemsida avslöjar Depot en del av planerna på en ny jättegalleria som, enligt uppgift till News, ska offentliggöras i slutet av veckan.
Bild: Elisabeth Däljemar

Nytt ”Mall of Östergötland” planeras

En ny gigantisk galleria håller på att ta form i Mantorp. Det är ägarna till butiksfastigheten Depot som i slutet av veckan väntas tillkännage att man ska uppföra ett nytt ”Mall of Östergötland”.

Planer på att bygga om och ut handelsfastigheten Depot i Mantorp, som tidigare inhyste Mobilia, har funnits i flera år.

Plan och byggrätt redan klart

En ny detaljplan för området finns sedan länge och med den följer även en byggrätt. Det betyder att handelsfastighetens ägare ganska omgående kan börja bygga de 40 000 nya kvadratmeter butiksyta man planerar för. Ytor som ska göra Depot till något som, enligt uppgift till News, mest ska liknas vid ett Östergötlands Mall of Scandinavia.

Avslöjar snart mer om bygget

Exakt vad den nya jättegallerian ska heta och vilka butiker den ska inrymma väntas besked om i slutet av veckan. Då planerar Depots ägare att avslöja mer om vad man vill göra med handelsfastigheten i utkanten av Mantorp. Att satsningen kommer att ge hela Mantorp med omnejd en skjuts framåt, verkar dock klart.

40 000 nya kvadratmetrar

Av de planer Depot hittills offentliggjort på företagets hemsida, framgår att man har för avsikt att bygga ut nuvarande butiksfastighet med två flygelsektioner. Totalt ska dessa utöka byggnadens butiksyta med 40 000 kvadratmeter.

Samtidigt som gallerians parkering förses med 1 300 nya p-rutor – och därmed växer från nuvarande 1 200, till 2 500 p-platser – kommer parkeringsytan att flyttas. I framtiden är det tänkt att gallerians kunder ska kunna ställa bilen mitt mellan de två nya ”flyglarna”. Det kräver att parkeringsplatsens läge förändras något.