Temabild; Pixabay.

Så många sommarjobbare behövs inom vården

Trots att vare sig tomten, Kalle Anka eller biskopen önskat god jul än så går nu Linköpings kommun ut och börjar rekrytera 800 sommarjobbare inom vård och omsorg.

I år har man gjort det enklare att söka sommarjobb för den som vill arbeta inom vård och omsorg. Detta genom att det bara finns en ansökningsväg oavsett vart och med vad man söker till. Man kan även önska om man vill arbeta med äldre, personer med funktionsvariationer eller personer med psykisk ohälsa.

– Att jobba hos oss innebär att få vara en viktig del i att skapa vår kommuns välfärd, alltså att vara med och finnas till för människor som behöver stöd i olika skeenden i livet. Att jobba med människor hos oss i sommar innebär att få möjligheten att skapa bra dagar tillsammans, det gör vi på Leanlink, säger Katarina Mattsson, projektledare Leanlink, Personal- och kompetensförsörjning, i ett pressmeddelande.
De olika vikariaten tillsätts under hela våren tills platserna är tillsatta men urval och kallelse till intervju påbörjas direkt efter nyår.

– Vi är den största arbetsgivaren i Linköping som erbjuder jobb under sommaren. Det här en fantastisk möjlighet för framförallt unga att skapa sig en meningsfull arbetslivserfarenhet inför framtiden, säger Katarina Mattsson.

För att söka till sommarjobben krävs det att man fyllt 18 år. Här kan du söka jobb inom vård och omsorg.