The One. Pressbild

Så stort blir nya monsterbygget – 100 butiker!

Nu är planerna för ”Mall of Östergötland” mer konkreta. 100 butiker ska det finnas i den enorma byggnaden.

Som News avslöjade i går ska det byggas en enorm galleria i Mantorp. Nu presenteras planerna mer konkret och det är en gigantisk satsning. The One – som mötesplatsen ska heta – blir ofantligt stor. 80 000 kvadratmeter! Med över 100 butiker, hotell, upplevelsescentrum och restauranger.

Framtidens destinationskoncept

– Vi vill erbjuda ett storskaligt utbud med all tänkbar service för både boende, resenärer, arbetande och besökare i regionen. Många handelsaktörer söker sig nu i högre grad till nya attraktiva och innovativa destinationer, mycket till följd av den ökande internethandeln som sätter press på de fysiska butikerna. Behovet för att exponera sitt sortiment i så kallade A-lägen i högt befolkade områden har ökat markant i Sverige och övriga Europa. Framtidens destinationskoncept finns redan etablerat i Köpenhamn, Stockholm, Malmö och är på väg att etableras vid Landvetter i Göteborg och med The One även i Östergötland, säger exploatören Tor-Erik Lund i ett pressmeddelande.

Ligger inte lågt

Local Market Group AB driftar ett flertal andra framgångsrika aktivitetscentrum, bland annat Tolv på Tele2 Arena i Stockholm, och företaget ligger inte direkt lågt i förhandssnacket.

– Det har under planeringen av detta projekt blivit klart för oss att exploatören är fast beslutsamma att bygga en riktig håll-käften-destination med Sverige-mått mätt. Miljön och bredden av aktiviteter, restauranger och den klass på hotellet som kunden kommer mötas av gör att vi är övertygade om dess framgång. Vår målsättning är att på väg härifrån ska kunden dagdrömma om vad de ska göra nästa gång de besöker The One, säger Henrik Hermansson på Local Market Group i ett pressmeddelande.

Modern upplevelsedestination

Arkitektkontoret Krook & Tjäder har fått uppdraget att ta fram visionen för The One.

– Vi har samarbetat i flera projekt och här handlar uppdraget om att rita en modern upplevelsedestination i en attraktiv region. Målet är att The One ska bli Östergötlands största mötesplats, en plats att besöka och återkomma till, säger Pontus Orrbacke, arkitekt på Krook & Tjäder.

Nytt ”Mall of Östergötland” planeras