Magnus Nystrand hoppas att öppna sin uteservering nu i helgen. Foto: Jerry Prütz

Snart öppnar Magnus sin uteservering

Hos populära Pinchos på Storgatan håller man som bäst på att ställa i ordning sin uteservering och till helgen lovar Magnus Nystrand att man öppnar för hungriga och törstiga gäster.

Just nu snickras det för fullt på Pinchos och när News knallar förbi håller man på med att förbereda och ställa i ordning inför sommaren och den uteservering som finns i anslutningen till själva restaurangen.

– I år satsar vi lite extra på en ny och större markis över serveringen, ett bättre golv och så har staketet runt fått ny färg enligt vad kommunen bestämd, säger krogprofilen och innehavaren Magnus Nystrand och fortsätter:

– I år har värmen kommit tidigare än vanligt, vi brukar inte ha uteserveringen öppen förrän någon vecka in i juni eller två och av den anledningen så är vi aningen sena jämfört med andra.

På Pinchos uteservering har man plats för drygt 45 sittande gäster och att ha sin uteservering med en trottoar mellan själva restaurangen och uteserveringen kan vara lite av en utmaning då det finns bestämmelser för hur man hanterar alkohol bland annat.

Magnus Nystrand har varit med länge i Linköpings krogliv och minns precis som artikelförfattaren en tid när en uteservering i Linköpings city var lika vanlig som glasskiosk i Saharaöknen.

– Jag tror att Må gott var först med en renodlad uteservering men man var också väldigt tidig på Storan, minns Magnus Nystrand och lägger till att det jämt var fullt på nämnda ställen. Idag finns det hart när en uteservering, några stolar och ett bord, i närapå varje gathörn.

– Är det sommar och soligt vill man sitta ute, svårare än så är det inte, avslutar den välkände krogprofilen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load