Lågpriskedjan etablerar sig i Linköping. Bild: Dollarstore

Storsatsar i Linköping – vill bygga två jättevaruhus

Dollarstore storsatsar i Linköping och bygger bolagets största varuhus. Det finns dessutom planer på ytterligare en butik i kommunen.

– Vi har ingen butik i Linköping i dag men vi är igång med en kraftig expandering så det är klart att Linköping ska med, säger Bent Holm, vd på Dollarstore.

Det nya varuhuset ska byggas i Mörtlösa, mellan K-rauta och Byggmax och lågpriskedjans nya varuhus blir 4 700 kvadratmeter stort.

Dollarstore söker folk

– Det blir vår största butik och vi kommer behöva anställa mellan 15 och 20 personer, vi ser väldigt mycket fram emot etableringen.

Rekryteringsarbetet sätts igång i januari och öppningen planeras till mitten av juni. Kedjan som säljer allt från heminredning till partyprylar men även förbrukningsartiklar, rengöringsmedel, schampo och tvål planerar dessutom att öppna ytterligare en butik i Linköping.

Läget viktigt

– Det gör vi men läget är väldigt avgörande så det beror på, men vi tror att det kan finnas plats för två butiker i Linköping, säger Bent Holm.

Dollarstore är på offensiven och har på två år gått från 380 till 565 anställda. Under bolagets räkenskapsår 2017 visar företaget ett positivt resultat på över 54 miljoner kronor före skatt jämfört med 49 miljoner kronor under samma period året innan.