Jonas Stenberg tror stenhårt på Bakfickans affärsidé.
Foto: Stefan Pettersson Bakfickan – Blocket fast i fysisk form.
Foto: Stefan Pettersson 170 skåp har Jonas Stenberg för uthyrning.
Foto: Stefan Pettersson

Succén från Finland finns nu i Linköping

Har du prylar och kläder som du funderar på att sälja? Då kan du skaffa ett skåp hos Linköpings nyaste företag.

Det är superstort i Finland och har börjat poppa upp här och där även i Sverige. Nu finns det även i Linköping – Blocket fast i fysisk form.

– Vi tror stenhårt på det här. Vi har letat lokal en längre tid och till slut fick vi napp på Tornbyvägen. Här har vi lagom yta och gott om parkeringsplatser. Inkråmet till butiken har jag köpt av en polare i Nyköping. Det har varit mycket jobb under sommaren men nu är allt på plats, säger Jonas Stenberg, som tillsammans med Michael Munkholm äger nyöppnade Bakfickan.

Affärsidén är att hyra ut skåp till privatpersoner och företag. Den som hyr skåpet kan sälja allt från kläder och porslin till cyklar. Priset på produkterna sätter den som hyr skåpet.

– Vi har 170 skåp och efter en vecka har vi redan drygt 30 skåp som är fyllda med prylar. Nu ska vi börja marknadsföra oss hårt. Alla vi pratat med gillar idén, säger Jonas Stenberg.

Var kommer intresset för second hand ifrån?

– Min flickvän är loppisexpert så det har väckt intresset även hos mig. Sen gillar jag det här med återbruk. Ofta blir fina saker liggande i en garderob. Det känns onödigt, säger Jonas Stenberg.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load