Grafik: Lundbergs Gert Wingårdh har skapat nya huset. Foto Jacob Karström

Världsarkitekt bakom nybygge mitt i stan

Lundbergs bygger nytt kontorskomplex mitt i stan, skapat av en världskänd arkitekt.

På tomten där Linköpings brandstation tidigare fanns ska Fastighets AB L E Lundberg bygga en kontorsbyggnad. Det kommer att bli cirka 13 500 kvadratmeter att hyra ut. Den planerade byggstarten blir under första halvåret av 2019. Under halvåret 2021 ska byggnaden stå klar, skapad av världskände arkitekten Gert Wingårdh. Bygget kommer att kosta cirka 570 miljoner kronor.

– Vi är glada och stolta över att kunna genomföra det här projektet i Linköping. Med hjälp av arkitekt Gert Wingårdh har vi skapat en fantastisk byggnad som vi hoppas ska bli ett välkommet tillskott i stadsbilden och en självklar och inspirerande mötesplats för näringslivet i regionen, säger Louise Lindh, vd för Fastighets AB L E Lundberg, i ett pressmeddelande.

Bolaget tror att fastigheten ska bli ett naturligt nav i det område som växer sig starkt runt Stångån. Förutom kontor blir det också restauranger, takterrasser, loungemiljöer och gemensamma mötesrum.

– Den här byggnaden har hållbarhet och människor i fokus, vi kommer verkligen kunna erbjuda våra hyresgäster något utöver det vanliga. Hållbara och attraktiva stadsmiljöer blir allt viktigare för att kunna locka till sig företag och medarbetare. Med det här projektet är vi med och utvecklar både Linköping, näringslivet och människorna som bor och verkar här, säger Christian Claesson, regionchef Öst Fastighets AB L E Lundberg, i samma pressmeddelande.