Arkivbild, Polis. Foto: Mattias Landström

25-åring misstänks för vårdsabotage

Polisen tror sig nu veta vem som ligger bakom den senaste tidens telefonsabotage mot vårdcentralen i Ryd. En 25-årig man har delgetts misstanke om brott.

Det var igår, onsdag, som polisen tidigt på morgonen slog till mot en man i 25-årsåldern. Mannen tros ligga bakom förra veckan telefonsabotage mot vårdcentralen i Ryd.

Vid en husrannsakan togs bland annat ett antal datorer i beslag.

25-åringen, som enligt SR P4 Östergötland är från Linköping, har ett flertal dagar i rad ringt hundratals gånger till ärendehanteringssystemet på Ryds vårdcentral.

Hindrat patienter

När systemet efterlyst uppringarens personnummer har mannen angett flera olika personnummer som har koppling till anställda på vårdcentralen. Ett tilltag som upplevts mycket obehagligt av personalen.

”Busringandet” har också gjort det omöjligt för Ryds sjuka att komma fram till vårdcentralen. Enda sättet att komma i kontakt med primärvården i Ryd har varit personliga besök.

Riskerar åtal

Det har skapat stora problem med såväl kommunikation, som organisation av arbetet på vårdcentralen. Problem som påverkat verksamheten flera dagar i sträck.

Händelsen ska nu utredas noga av polis och åklagare. 25-åringen riskerar åtal för olovlig identitetsanvändning.