Bild: Jerry Prütz

Anlagd brand Vallastaden – höbalar fattade eld

Under fredagskvällen och natten mot lördag brann det i några höbalar i nybyggda Vallastaden och i närheten av den idrottsanläggning som finns stadsdelen . Räddningstjänsten var länge på plats då det fanns risk att glödbranden skulle starta på nytt.

Under fredagskvällen började det brinna i en större mängd höbalar ute på ett fält i anslutning till idrottsplatsen i Vallastaden. Ytan som höbalarna upptog var i runda tal ungefär 60 kvadratmeter. Hölbalarna var staplade på varandra och inplastade.

– Det är oklart vad som orsakade branden. Men det kan bli rejält varmt i en sån där höbale, säger Christian Lind, inre befäl på Räddningstjänsten i Östergötland. Han fortsätter:

Polisen utreder

– Själva insatsen tog nära tre timmar och vi fick ta dit en hjullastare för att kunna lyfta upp höbalarna för att komma åt glöden. Någon direkt fara för allmänheten var det aldrig fråga om och det fanns inte heller någon spridningsrisk. Vi åkte sedan tillbaka brandplatsen nu i morse och tittade till den, hällde på ytterligare lite vatten och nu ska nog faran att det tar sig igen vara helt över, avslutar Christian Lind.

Polisen i Linköping har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.