Bild: Temabild Andreas Schander

Bandidos-medlemmar omhändertogs på Ågatan

Bandidos är på väg till Linköping. I helgen fanns ett 15-tal medlemmar från de kriminella nätverken Bandidos och deras supporterklubb X-team på plats på flera krogar på Ågatan i Linköping. Besöken blev stökiga.

– Alla polispatruller som fanns i närheten fick rycka in, säger Henry Jansén på avdelningen grova brott vid Linköpingspolisen.

I helgen fanns ett 15-tal medlemmar från de kriminella nätverken Bandidos och deras supporterklubb X-team på plats i Linköping för att visa sin närvaro. En närvaro som blev stökig. Efter flera polisinsatser mot de kriminella nätverken i helgen misstänks två medlemmar för brott, ytterligare två fick omhändertas och resten avvisades efter deras krogrundor.

– De åt mat på en restaurang men det blev väldigt stökigt så alla patruller som var i närheten fick åka dit. Vi genomförde kroppsvisitationer och två av dem blev misstänkta för ringa narkotikabrott.

Utöver de två misstänkta narkotikabrotten omhändertog polisen också två personer från de kriminella nätverken för att förebygga oroligheter.
– Resterande blev avvisade från platsen men de fortsatte till nästa krog där stöket fortsatte.

Är Bandidos på väg till Linköping?
– Ja, det här är en ren styrkedemonstration från deras sida och just nu försöker Bandidos etablera sig i Linköping.

För några år sedan fanns det aktivitet från flera kriminella nätverk i Linköping. Bland annat Asir, Bergagänget och Black Cobra. Bandidos har också försökt att etablera sig i Linköping tidigare men har inte fått fäste. Nu säger Linköpingspolisen att de gör ett nytt försök.

– Black Cobra har försvunnit men det finns aktivitet från andra kriminella nätverk och nu var Bandidos här i helgen i en ren styrkedemonstration, säger Henry Jansén.