Bild: Niklas Luks

Bankrånet: ”Alla” i personalen jobbar

Efter fredagens rån mot Sparbanken i Åtvidaberg har personalen fått hjälp med att hantera de känslor och trauman som kan uppstå. ”Det är ett starkt gäng som jobbar här på banken och alla stöttar varandra” säger vd:n Ronny Mårtensson till News.

Ett rån är alltid otäckt och något man inte kan vara mentalt förberedd på, menar Sparbankens vd Ronny Mårtensson som minns förra gången banken blev rånad, som igår fast det var över tio år sedan det hände.

– Självklart hoppas vi att polisen får fast de skyldiga, att de ställs inför rätta och döms. Det är en väldig frihet man tar sig när man begår ett sådant här brott och hotar folk med vapen på deras arbetsplats. Det är också lite oroande att de inte fått fast någon ännu. Det gör det inte lättare för mig eller min personal att gå till jobbet även om alla är tillbaka på jobbet nu. Dock i varierande omfattning. Det är ett starkt gäng som stöttar varandra igenom det här, menar Ronny Mårtensson vidare.

Polisen löser rånet

– Jag tror dock att polisen griper dem som gjort det här.

Ronny Mårtensson berättar vidare att Sparbanken har ett handlingsprogram för den här typen av händelser och att man, tekniskt sätt är rustad för ett rån men att man aldrig kan rusta sig känslomässigt när det väl händer.

Hur mycket kom rånarna över i fredags?
– Det kan jag, av flera skäl, inte gå in på, avslutar Ronny Mårtensson, vd för Åtvidabergs Sparbank.

Bankrånarnas bil spårlöst försvunnen

Bankchefen: Ingen anställd är skadad