Bild: Niklas Luks

Bankrånet: Polisen fortsätter vädja om allmänhetens hjälp

Polisen har minskat sin närvaro i trakten kring Åtvidaberg. Men arbetet med att gripa de beväpnade män som igår rånade Åtvidabergs sparbank fortsätter med hög intensitet. Medan vittnen förhörs och spår analyseras fortsätter polisen att vädja om allmänhetens hjälp.

Sedan avspärrningarna kring Åtvidabergs sparbank hävdes igår kväll klockan 19.45 har polisen successivt minskat sin närvaro i trakten kring Åtvidaberg. Men spaningarna efter de undflyende rånarna fortsätter med vad polisen betecknar som ”hög intensitet”. Personer som har uppgifter som kan vara intressanta får rånutredarna uppmanas även fortsatt att höra av sig till polisen.

Efterlyser fler vittnen

Främst är det ytterligare vittnesuppgifter som efterlyses. Polisen är fortsatt intresserad av att få in uppgifter som rör den falskskyltade flyktbilen av märket Peugeot. Samtidigt har man även börjat intressera sig för iakttagelser som kan vara gjorda innan rånet ägde rum.

”Polisen är fortsatt intresserad av allmänhetens hjälp. Ser man den bronsfärgade Peugeot (falskskyltad med registreringsnummer LAE283) som gärningspersonerna ska ha använt, eller andra fordon som står parkerade på ett avvikande sätt eller på annat vis kan sättas i samband med rånet, så bör man ringa polisen på 114 14 eller lämna tips på polisen.se.

Polisen önskar också vittnesuppgifter från tiden före rånet. Om någon har sett något som kan sättas i samband med rånet så bör man kontakta polisen. Det gäller bland annat området Fågelsången i Åtvidaberg där den utbrunna bilen hittades, men även andra platser där gärningspersonerna kan ha synts till, både under fredagen och tidigare.”, skriver polisens presstalesperson Björn Öberg på polisens hemsida.

LÄS MER:

 

Bankrån – rånarna öppnade eld mot polisen

Bankchefen: Ingen anställd är skadad

 

Jakten på rånarna fortsätter inatt – vägspärrar har upprättats