Huset på Skördegatan gick inte att rädda. Foto: Jerry Prütz

Branden i Tannefors – ”Jag bodde granne med den utbrunna lägenheten”

Som Linköping News rapporterat om i flera artiklar så brann det tidigare under tisdagens förmiddag häftigt i ett hus på Skördegatan i Tannefors. News träffade en av dem som bodde i det utbrunna huset.

När News kommer till platsen för andra gången på några timmar så har Räddningstjänsten elden under kontroll den ser ut att vara helt släckt. Några brandmän tar igen sig på en gräsplätt och återigen råder det lugn på Skördegatan som annars är en mindre och sömnig gata i den gröna stadsdelen.

– Min lägenhet var den enda som klarade sig i huset, berättar en av de som bodde i huset för News då vi är på plats för att ta ytterligare några bilder.

– Här har jag alla mina tillhörigheter och mina föräldrar är här för att hjälpa mig men var jag ska ta vägen i natt vet jag faktiskt inte, säger hen samtidigt som man bär omkring på stolar, bord och annat som klarade sig från lågornas rov.

– Det är klart att jag är chockad, jag bodde ju bredvid den lägenhet som branden började i och jag inte smält det som hänt ännu men när allt kommer omkring så är jag oändligt tacksam över att jag klarade mig helskinnad ur det här.

En till sjukhus när tre flydde lågorna i Tannefors – polisen misstänker brott

Branden i Tannefors är under kontroll