En medlem i cykelklubben utsattes för grov misshandel. Bild: Mera Lera MTB

Cykelklubben efter grova misshandeln: Vajern var i halshöjd på ett barn

Cykelklubben Mera Lera MTB som driver banan vid Tinnerö reagerar starkt efter att någon hade spänt upp en stålvajer över cykelbanan och som en av deras medlemmar kraschade rakt in i.

– Ren idioti. Det är mycket folk som cyklar med sina barn. Hittills har vi inte behövt tänka på att det behövs en föråkare men nu får vi tänka om, säger Niklas Lindbergh, ordförande i Mera Lera MTB.

Det var på lördagsmorgonen som en av deras medlemmar cyklade i en nedförsbacke på banan när han plötsligt körde rakt in i en stålvajer som träffade bröstkorgen. Han slog runt flera varv innan han kastades av och landade bland stenar och rötter.

– Han blev omtöcknad och han flög över styret. Han klarade sig från större fysiska skador även om han har smärtor i bröstkorgen och i magen.

Han kunde ta sig av banan för egen maskin och nu vill klubben varna andra som använder banan.

– För barn och ungdomar blir det i halshöjd. En duktig vuxen cyklist håller mellan 25 och 30 kilometer i timmen i den här nedförsbacken och kör man in i en ståltråd så kan de så klart gå väldigt illa. Men för ett barn eller en ungdom skulle det bli ännu värre.

Nu kommer klubben alltid att ha en vuxen som kör banan först innan en organiserad träning kan börja. Klubben har även gett sina medlemmar information men det finns även en hel del allmänhet som nyttjar banan.

– Det är också därför vi vill uppmärksamma det här så att så många som möjligt vet om det, säger Niklas Lindberg.

Händelsen är polisanmäld och polisen rubricerar ärendet som grov misshandel.

MER:

Stålvajer spändes upp över cykelbana – en skadad