Temabild

Det small i Ryd – många ringde polisen

Polisen blev, i princip, nedringd efter att någon, eller några, personer smällt av en eller flera “bangers” i Ryd under söndagsnatten. Tyvärr är det ett vanligt problem, berättar Lars Göran Nilseryd vid polisen i Östergötland.

Natten mot söndag ringde flera personer till polisen om att man hört ett flertal explosioner i Ryd.

– Vi fick ett samtal vid 01.29 om att en person blivit väckt av att något small till väldigt högt följt av en eller två detonationer som även fick fönstren att skaka, säger Lars Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid Östgötapolisen.

– Efter att de smällarna hörts ringde ett flertal personer in till oss. Vi skickade flera patruller till det aktuella området för att undersöka vad det var som hänt. Väl på platsen pratade patrullerna med ett flertal personer men dessa hade vare sig hört eller sett något vilket jag kan tycka vara konstigt med tanke på det stora antal personer som ringt in till oss, fortsätter Lars Göran Nilseryd.

– Det här tyvärr ett ganska vanligt problem och en “banger” kan orsaka skador både på egendom och människor. Smäller den av nära kan man, bland annat, få bestående hörselskador, avslutar Lars Göran Nilseryd.