Temabild. Bild: Andreas Schander

Fyra års fängelse för barfotarånaren

Hans fotavtryck, kläder och utseende stämde överens med en rad andra bevis som gör att mannen utan skor nu döms till fyra års fängelse i Linköpings tingsrätt.

En 25-årig Linköpingsbo döms till fyra års fängelse för rån, olaga hot, narkotikabrott samt ringa narkotikabrott. Det var 5 maj 2016 som 25-åringen rånade en butik i Norrköping och som mannen nu döms för. 25-åringen rånade butiken på cigaretter, snus och chips till ett värde av mellan 5 000 och 7 000 kronor.

I butiken utsattes personal för hot och våld, efter rånet tog polis upp jakten. 25-åringen lämnade då bilen och flydde bokstavligen talat till fots då han inte hade några skor på sig under flykten. En tröja spårades upp av en polishund. Senare kunde en kolsyrepistol knytas till 25-åringen. Dessutom stämde fotavtrycket överens med 25-åringens fotstorlek.

Mannen nekar till brott men tingsrätten ser det bevisat att det står utom rimligt tvivel att 25-åringen är skyldig och dömer honom därför till fängelse.

Han har gjort sig skyldig till en rad brott i andra sammanhang, bland annat genom att ha viftat med en kniv bara några centimeter ifrån en annan persons hals.

Till rättegången hade åklagaren även åberopat en övervakningsfilm som styrker tingsrättens bedömning av att mannen hotade personal. Övervakningsfilmen var även ett viktigt bevis för att identifiera mannen. Dessutom fann polisen rånarluvor och kläder som kunde knytas ihop med den nu dömda Linköpingsbon.