Bild: Andreas Schander

Körde på man i rullstol – bilen totalförstörd i våldsam brand

Först kom ett larm om att en person blivit påkörd av en personbil och sedan hittades bilen brinnande långt ute på ett gärde.

En rullstolsburen person blev påkörd av en bil som körde i fel riktning på Aspögatan i Torvinge.

– Flera personer har ringt in till oss om det här, berättar Monica Bergström, presstalesperson vid polisen i Östergötland och fortsätter:

– Senare hittas den bilen som kört på mannen på ett gärde brinnande och det har setts en person springa från platsen. Vi har flera personer ute och spanar just nu, säger Monica Bergström.

Ett stort antal polispatruller larmades till platsen och man sökte även med hund inom ett stort område. Polisens tekniker började undersöka bilen vid 13.30-tiden. Men dessförinnan greps en misstänkt gärningsman.

Polisen meddelar att föraren körde ut på gärdet där han flydde från platsen till fots. Ungefär samtidigt började bilen att brinna och räddningstjänsten kunde släcka branden.

UPPDATERING: Skadeläget för den påkörde personen är oklart, han har enligt uppgift inte skadats allvarligt och togs omhand av ambulanspersonal på platsen.

Föraren, en man i 35-årsåldern, har gripits av polis. Mannen misstänks i nuläget för grov misshandel, drograttfylleri samt olovlig körning.