Temabild. Bild: Niklas Luks

Maskerade män knivhotade 14-åring – mamman skrämde iväg dem

En 14-åring utsattes för ett rånförsök när plötsligt tre maskerade män beväpnade med knivar hoppade ut från en skogsdunge. 14-åringens mamma kom till undsättning och de tre männen flydde springande från platsen.

– De fick tag i min sons telefon men samtidigt kom det fyra ungdomar och kunde stoppa rånet, de ungdomarna räddade honom, samtidigt kom min fru i bilen och min son kunde hoppa in i bilen samtidigt som de tre med kniv sprang i väg, säger 14-åringens pappa till Linköping News.

Hotade med kniv

Det var vid 23-tiden i lördags kväll som rånförsöket ägde rum i Lambohov. En 14-årig pojke var på väg att möta sin mamma när plötsligt tre knivbeväpnade män hoppade fram från en skogsdunge och hotade pojken med knivar. Sedan började de känna igenom hans fickor.
– De hade täckt sina ansikten med sjalar eller liknande, säger pappan.

Flydde från mamman

Eftersom pojken inte hade anlänt i tid till platsen där mamman skulle möta upp, tittade hon i telefonen och kunde se att han befann sig på Storskiftesgatan. Mamman tog sig då dit och såg sitt barn, ledsen och rädd. Han hade då fått hjälp av andra förbipasserade som hade stoppat rånet. De knivbeväpnade männen la benen på ryggen så fort de såg mamman komma.

14-åringen blev inte rånad på något men det han utsattes för kommer leva vidare i minnet.
– Han är helt uppskärrad och skakad och den här händelsen är något som kommer sitta i hans minne för resten av livet, säger pappan.

Nattvandrar i helgen

Polisen har inlett en förundersökning om det brutala rånförsöket.

– Vi fick in anmälan samma natt och hoppas kunna höra både mamman och pojken kring alla detaljer så snart det går, säger Martin Hedberg förundersökningsledare på Linköpingspolisen.

Pappan berättar för Linköping News att han själv ska engagera sig i helgens nattvandring som arrangeras av den nya gruppen ”Säkra gator Linköping”. Läs mer om gruppen här:

De vill säkra Linköpings gator