Temabild. Bild: Niklas Luks

Polisen söker känd yxman

Polisen har ännu inte hittat den man som under fredagskvällen slog sönder en av fönsterrutorna till Pitchers längst upp på Ågatan i centrala Linköping.

– Vi vet vem mannen är då han är känd hos oss sedan tidigare. Han kan dock vara lite svår att hitta ibland, berättar Ulf Andersson, jourhavande förundersökningsledare hos Linköpingspolisen.

Påverkad

Mannen dök upp vid krogen runt 23.00-tiden på fredagskvällen. Han verkade både påverkad och psykotisk vid tillfället enligt vittnen. Han hade med sig en yxa när han krossade ett fönster till sportbaren Pitchers längt uppe på Ågatan.

Flera personer, däribland några ordningsvakter, gav sig till att följa efter mannen men när han började vifta med yxan och säga till dem att försvinna så tappade de bort honom, avslöjar Ulf Andersson vidare.

– Just nu vet vi inte vart han blev av men så fort vi hittar honom kommer vi ta in honom för att höra vad han har att säga, avslutar Ulf Andersson.

Mannen är misstänkt för flera brott, däribland, brott mot knivlagen. Han är tidigare känd för olika narkotikarelaterade brott.

Yxattack mot krog i city