Temabild: Pixabay

Polisen varnar för utländska stöldligor

Polisen går nu ut och varnar för att en grupp personer i utländska ligor tagit sig in i Sverige för att stjäla.

Det finns många internationella brottsnätverk som ställer till med elände. Nu går polisen ut och varnar för stöldligor som tagit sig in i Sverige. Polisen misstänker att ligorna i första hand är ute efter fordon och fordonsdelar.

– Det finns organiserade stöldligor baserade i Litauen, nu vet vi att det kommit ytterligare personer kopplade till dem, till Sverige. Därför vill vi göra allmänheten extra uppmärksamma på okända personer som rör sig bland villor och bostadsområden, nu när det börjar bli mörkare på eftermiddagar och kvällar, säger Linda Staaf, chef för underrättelseenheten på nationella operativa avdelningen, i ett pressmeddelande.

Förutom fordon siktar ligorna in sig på bostäder och nu ber polisen allmänheten om att ställa in bilar i garage om det är möjligt, att vara vaksamma på okända personer som rör sig i bostadsområdet och att kontakta polisen om något misstänkt dyker upp.

– Vi gör löpande insatser mot de här internationella kriminella nätverken, samverkar med andra länder och har bevakning i våra hamnar. Att bekämpa den här brottsligheten innebär betydande skillnader i människors vardag, säger Linda Staaf.