Bild: Andreas Schander

Rånvågen: Polisen letar samband

Under den gångna veckan har det skett tre väpnade rån i Linköping. De två senaste under gårdagen, dels mot en kiosk på Vasavägen och senare mot ännu en kiosk men då i Berga centrum.

Torsdagskvällens rån begicks båda av beväpnade gärningsmän och bytet vid de bägge rånen blev kontanter. Vid Bergarånet ska det varit ett femsiffrigt belopp. Gärningspersonernas beteende verkar vara likartat. Finns det då ett samband mellan den senaste tidens väpnande rån?

– Just nu samlar vi in uppgifter och tittar på eventuella samband mellan de här tre senaste rånen och även det som skedde i Ekholmen den femte februari. Vi tittar också på de olika personrån som ägt rum den senaste tiden för att se om vi kan hitta någon gemensam nämnare, säger Daniel Axelsson, chef för den avdelning hos Linköpingspolisen som utreder grova brott.

– Det kan vara på så sätt att om man gjort ett rån som har gått bra och man har fått med sig, till exempel, kontanter, blir man modigare och gör ännu ett. Det är inte helt ovanligt men det kan även fungera som en signal till andra kriminella om ett rån kan löna sig, menar Daniel Axelsson vidare.

– I och med att man på många ställen slutat att hantera kontanter blir det mindre rörelser som blir drabbade. Det är något som vi tydligt märkt av. Nu arbetar vi intensivt med att försöka hitta den eller de som kan ligga bakom den senaste veckans rån men vi är beroende av att allmänheten kommer med tips och vittnesmål på telefonnummer 114 14, avslutar Daniel Axelsson.

Polisjakt i Berga efter kioskrån: “Fick med sig femsiffrigt belopp”

Rånarjakt i city – polisen jagar pistolbeväpnad man

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load