Gästis hade oväntat och otrevligt besök under tisdagens första morgontimmar.  Foto: Jerry Prütz

Stal i Borensberg – togs i Ljungsbro

Två män gjorde inbrott i Borensberg och greps i Ljungsbro. Nu misstänks de för stöld, inbrott och brott mot vapenlagen.

Anrika Gästgivaregården i Borensberg fick påhälsning av objudna gäster under tisdagens morgon då två män sågs lasta ur saker från restaurangen och in i en bil. Polisen kontaktades och var snart på plats dock hade de båda inbrottstjuvarna gett sig av från platsen. Ett rådigt vittne hade dock tagit bilnumret och via det så kunde man spåra upp gärningspersonerna till en adress i Ljungsbro.

– En av personerna försökte springa från platsen men hanns upp av polisen, berättar Christina Edwärn vid polisen i Östergötland.

Polisen gjorde husrannsakan i en fastighet samt tre bilar och det var då man fann alkohol och en summa kontanter som misstänks komma från just Gästgivaregården i Borensberg. Polisen hittade även, vad man tror vara, en kolsyrepistol.

De båda männen, en i 20-års åldern och den andra i 40-års åldern, förhördes på plats och de släpptes av polisen på plats då man ansåg att de inte på något sätt kunde bedöma att de båda männen skulle kunna störa eller förstöra den påbörjade utredningen på något sätt.

De båda männen är nu misstänkta för stöld genom inbrott samt brott mot vapenlagen.