Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks Bild: Niklas Luks

Strömlöst och trafikproblem när stormen drog fram

Drygt 5 000 östgötska hushåll har under natten varit utan ström. Dessutom har stormen orsakat trafikproblem på många håll.

Stormen Alfrida drog under nyårsdagen in över Sverige. Östergötland har dock klarat sig förhållandevis bra, men trots det har drygt 5 000 hushåll varit strömlösa under natten. Nu på morgonen är det fortfarande drygt 1 500 hushåll som saknar ström.

– Det vi kan göra här i natt är att göra omkopplingar ute i nätet så att vi innesluter själva felet till ett så begränsat område som möjligt, säger Björn Persson vid Eons pressjour till P4 Östergötland.

Stopp för spårvagnar

En stor mängd träd har blåst omkull och orsakat trafikproblem på många håll. Spårvagnstrafiken i Norrköping stod stilla i flera timmar på grund av en nedriven kontaktledning vid Linköpingsvägen. Ett träd hade dragit med sig spårvagnens kontaktledning. En räddningsfrånkoppling utfördes, vilket fick till följd att all spårvagnstrafik stoppades.

De flesta trafikhindren är nu på morgonen undanröjda, men ta det försiktigt ute i trafiken. Trafikverket varnar för fortsatta problem.

Följ trafikläget här.