Det var här som en kvinna överfölls och våldtogs i mitten av januari 2017. Foto: Jerry Prütz

Utredning om uppmärksammad överfallsvåldtäkt läggs ner

Det var den 12 januari förra året som en yngre kvinna överfölls och sedan våldtogs av en okänd gärningsman i ett skogsparti i Ryd. Trots ett intensivt arbete med fallet lägger nu polisen ner utredningen.

Det var någon gång mellan klockan 20.00 och 21.00 på kvällen torsdagen den 12 januari 2017 och i höjd med ändhållplatsen på Rydsvägen som en ung kvinna överfölls och våldtogs. Hon kunde, när hon vaknade till, ringa en anhörig och berätta vad som skett. Hon kan troligen ha fått en hjärnskakning och hade vaga, om än några, minnen från överfallet och våldtäkten.

– Vi har arbetet mycket med det här fallet men trots alla åtgärder som vidtagits så har vi inte uppnått det resultat vi hade förväntat oss så idag har jag beslutat att lägga ner utredningen, berättar Daniel Axelsson, chef för grova brott i Linköping.

Polisen vidtog snabbt en mängd åtgärder som att spåra med hund i det aktuella skogsområdet, man har knackat dörr och förhört en mängd olika personer och även den våldtagna kvinnan ett flertal gånger. Trots detta har man inte kunnat komma en misstänkt gärningsman på spåren och än mindre gripa någon och nu läggs alltså utredningen ner.

 

Larm: Våldtäktsvåg i Linköping