Oväntat nog fick polisen in en machete i receptionen. Nu vet man inte riktigt vad man ska göra. Foto: Pixabay

Vapenamnestin: Linköpingspolisen fick in machete

Under den rådande vapenamnestin kan den som har ett vapen eller ammunition och saknar licens lämna in detta till polisen utan påföljd. Den första veckan fick polisen in totalt 792 vapen i landet. I Linköping fick man även ta hand om en machete vilken inte omfattas av amnestin.

Just nu och till aprils utgång kan den som saknar tillstånd att ha vapen lämna in det till polisen utan att frågor ställs eller att man riskerar att bli straffad. I veckan fick Linköpingspolisen in en machete vilken då inte omfattas av den utfärdade amnestin.

– Vi vet inte riktigt vad vi ska göra med den, berättar Ulf Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid Linköpingspolisen och fortsätter:

– Det var en man här och sa att den var kvar i ett dödsbo han hade hand om och att den tillhört hans far men det är också allt. Själva macheten är det ingen amnesti för men vi får väl skriva en, så kallad, ”vitlapp” och låta den ligga här i tre månader för att sedan skicka den på destruktion, säger Ulf Andersson och lägger till att totalt i landet så har man fått in 792 skjutvapen den första veckan plus en machete då…

Här kan du lämna in ditt vapen