Linköpingsborna blir allt fler, det gläder Kristina Edlund, S. Bild: Andreas Schander. Pressbild

Kristina Edlund S: Linköping växer när vi satsar på trygghet och välfärd

“Det går bra för Linköping. I dagarna blev vi 160 000 invånare i kommunen. Näringslivet växer så det knakar. Vi har ett stort universitet och kommunens egna undersökningar visar att en stor del av Linköpingsborna känner framtidstro”. Det skriver Kristina Edlund, S, i en debattartikel.

DEBATT. Men inget kommer gratis. För att locka människor till en ny ort krävs bra skolor och förskolor för barnen. Det krävs bostäder folk har råd att flytta in i. Det krävs jobbtillfällen och en känsla av att det trygga samhället finns där.

Jag är övertygad: Tillväxt och ett starkt samhälle går hand i hand. Ska människor fortsätta välja Linköping måste vi fortsätta satsa på välfärden. På att få ännu bättre och mer jämlika skolor. Vi ska bygga billigare. Allt som vi påbörjat ska vi göra bättre.

Bostadsbyggandet i kommunen har nått rekordnivåer men nu behöver vi bygga billigare. Ett exempel är det nya området i Berga som ska få blandad bebyggelse där en stor del blir hyresrätter med lägre hyror.

Även om skolresultaten ökar ska Linköpings skolor ge eleverna mer tid med läraren genom att anställa personal som kan avlasta lärarna i arbetet som inte är pedagogiskt.

Även om äldreomsorgen i Linköping är utan köer behöver det bli lättare att få plats på det önskade äldreboendet. Majoriteten av äldreomsorgen ska drivas i kommunal regi. Att slippa ständiga upphandlingar ökar tryggheten både för de äldre och personalen.

Mot det här står Kristdemokraternas skattesänkning och Moderaternas iver att upphandla äldreomsorgen. Jag kan inte se hur skattesänkningar och privatiseringar går ihop med att bygga vår kommun starkare.

Jag älskar Linköping och är glad att så många söker sig hit. Ni är hjärtligt välkomna. Nu ska fortsätta göra den här kommunen ännu bättre och tryggare.

Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande

Gör som debattören och tyck till om detta ämne eller något annat. Debattera på vår Facebook-sida eller skicka in din debattartikel till oss på: press@linkopingnews.se