Bild: flygforsening.se

Liberalerna: Nej till flygskatt

Liberalerna säger nej till regeringens flygskatt på resande. Flygskatten ökar kostnaden utan att minska utsläppen. Vi vill minska flygets utsläpp på riktigt och sätta en avgift på flygets faktiska koldioxidutsläpp, skriver debattörerna.

DEBATT. Hettan, torkan och bränderna som har drabbat Sverige i sommar har skakat om oss alla. Mitt i allt detta har vi sett hur EU-samarbetet gör skillnad i praktiken. Bilderna på de polska brandbilarna som passerade Norrköping visar konkret hur samarbetet inom EU hjälper oss att möta konsekvenserna av klimatförändringar och miljöförstöring.

Europeisk koldioxidskatt, en EU-avgift på plast som inte återvinns, en europeisk flygskatt och bättre system för handel av utsläppsrätter är exempel på hur vi kan göra ordentlig skillnad för klimatet om vi går ihop med de andra europeiska länderna. De största frågorna löser vi bäst tillsammans.

Liberalerna säger nej till regeringens flygskatt på resande. Flygskatten ökar kostnaden utan att minska utsläppen. Vi vill minska flygets utsläpp på riktigt och sätta en avgift på flygets faktiska koldioxidutsläpp. De flyg som släpper ut mer ska helt enkelt betala mer än de som släpper ut mindre. Fler plan ska flyga på biobränsle, och vi vill införa en obligatorisk klimatdeklaration vid köp av flygresor.

Naturskyddsföreningen har gett Liberalernas miljöpolitik högst betyg i alliansen. Liberalerna har en klimat- och miljöpolitik att vara stolta över och vi tar den vidare i Norrköping och Söderköping. Vill du rösta grönt i höst – rösta blåklintsblått!

Ola J Hedin (L), kandidat kommunfullmäktige Norrköping och regionfullmäktige 

Maud Ericsson (L), kandidat till regionfullmäktige

Gör som debattörerna och tyck till om detta ämne eller något annat. Debattera på vår Facebook-sida eller skicka in din debattartikel till oss på: press@linkopingnews.se