Flera studenter stängs av och varnas efter tentafusk

green-chameleon-s9CC2SKySJM-unsplash

På Linköpings universitet, LiU, är det ett flertal studenter som har blivit både varnade och avstängda efter ett uppdagat fusk. Det rör sig om sju studenter totalt, som har fuskat på olika sätt.

 

Fem studenter stängs av

Av de sju studenterna som har fuskat är det fem stycken studenter som stängs av och två stycken som varnas. Det rör sig om fusk som rör både inlämningsuppgifter och tentor. Fyra elever stängdes av efter att de fuskat på samma sätt. Det gjordes genom att de kopierade andra uppsatser. Skolan kom på detta när texterna kontrollerades på Urkund. Urkund är ett dataprogram som upptäcker textplagiat och jämför olika uppsatser med varandra för att se om en elev har fuskat.

Den femte eleven som stängs av på grund av fusk hade fuskanteckningar. Dessa anteckningar var dolda i en formel, men hittades trots försöket att gömma dem.

De elever som har varnats hade med sig sina mobiltelefoner vid ett tillfälle då det inte är tillåtet. Om eleverna fuskade eller inte står inte klart, men faktum kvarstår att det hade med sig mobilerna, vilket inte är tillåtet.

 

Läs även relaterade artiklar till skolan: Mycket skola för pengarna.