Kim Strömberg, längt till höger, är mannen som ligger bakom Shotluckan. Foto: Jerry Prütz

Ny krog: Brinnande shots och ätbara glas på Ågatan

Nu öppnar Shotluckan på Ågatan. Ett spännande och eldfängt koncept som sätter shots, lekfullhet och smakerna i centrum.

Egentligen är Shotluckan lite av en antites mot alla öl och vinbarer som växer upp som svampar ur jorden.

– Vi har bara en sorts öl, vi har vitt vin och vi har rött. Vill man ha rosé får man blanda, skrattar Kim Strömberg som är delägare i Shotluckan samt entusiast med tillräckligt mycket positiv energi så det räcker till att lysa upp hela Ågatan.

– Vi har funnits sedan 2010 och sedan några år lever jag och min kusin, som är den andra delägaren, på det här. Vi finns i tre städer, Halmstad, Uppsala och Lund och inom kort öppnar vi alltså i Linköping, säger Kim Strömberg då vi sökt oss till soffan inne på närliggande 4Sound för inne i den nya lokalen bilas och byggs det så det mera liknar slaget vid Lützen än en cool bar.

Kim Strömberg berättar att hos dem på Shotluckan finns det över 100 olika shots, främst baserade på olika likörer. Söta, sura, starka, svaga, knäppa och några kanske rent av lite otäckt illasmakande.

– De allra flesta är ganska alkoholsvaga men vår starkaste håller hela 68 procent, varnar Kim Strömberg och berättar om att man showar ganska mycket och att man ofta sätter saker i brand. Sedan är flera av shotsglasen ätbara.

– Det ska bli jätteroligt att öppna i Linköping som är en intressant stad i många avseenden. Ganska stor, har ett intressant nöjesliv och rikt studentliv. Vi öppnar så fort vi kan och siktar på den 23 februari men det kan säkert bli något senare.

På menyn finns mat med inspiration från Hawaii och man serverar “Pokebowls” som är något av det hippaste man kan äta just nu. Shotluckan har redan en likör på Systembolaget och inom kort ska man ha ytterligare några till, man vill producera så mycket av det som ska bli shots själva och inom några år ska man ha öppnat ytterligare några “shotsluckor”.

Vad är en "shot"?

En shot är en vanligen 2-6 centiliter stor servering av en alkoholhaltig dryck. Den kan bestå av en ren spritdryck eller en cocktail av olika alkoholdrycker blandade med andra drycker. Shots kan vara skakade, omrörda, blandade, i flera lager eller bara hälld som den är. Shotglas eller sherryglas är det vanligaste kärlet som används.

Källa: Wikipedia